Poradna Autobaterie


Autor: | Vloženo: 18.10.2011 000 18:41 | Témata: Poradna Autobaterie

Autobaterie

Dobrý den, objednal jsem si z nejmenovaného e-shopu autobaterii, která na fotkách vypadala úplně jinak, resp. její design byl pro mé oko atraktivní. Nebyl to však design, co mě zarazilo, ale datum výroby 10/2009. Baterie došla zaprášená, takže co teď? Poradíte mi, zda-li mám nárok na vrácení peněz, resp. mohu po dodavateli (prodejci) požadovat navrácení peněz?

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    19. října 2011 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,
    zaprášená baterie rozhodně ničemu nevadí, můžu se zeptat na značku a tip baterie případně jak jste odvodil datum výroby baterie?

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Vladimír Tomek

      19. října 2011 - Vladimír Tomek

      Je na ní štítek date production 10/2009, takže z toho usuzuji, že byla vyrobená před dvěma lety. Netvrďte mi, že baterii tím, že leží někde 2 roky ve skladu neztrácí kapacitu ani se z ní neuvolňuje (neodpařuje) elektrolyt...Značka White Horse 60 Ah 540 A pravá - údajně bezúdržbová...Made In Serbia.


    • Anonymní uživatel

      19. října 2011 - Anonymní uživatel

      V první řadě bych se obrátil na prodejce a poprosil ho o vyjádření, seriozní prodejce by měl vysvětlit zda ono dané značení opravdu značí r.v. baterie, často se stává, že vyražený r.v. udává pouze datum , kdy byla vyrobená určitá část, 2 roky stará plastová nádoba nemá na životnost žádný vliv, pokud se však jedná skutečně o datum výroby samotné baterie, měl bych pochybnosti nad samotným prodejcem a případně odstoupil od smlouvy. Pro příklad autobaterie Varta mají doporučenou skladovatelnost 15 měsíců.


    • Vladimír Tomek

      21. října 2011 - Vladimír Tomek

      A kromě štítku je to i na ní vyraženo (vyleptáno). Provozovatel webu sice slíbil, že to bude řešit, ale určitě jim to bude trvat min. 14 dní, než se ozvou, čímž uplyne lhůta, ve které mohu odstoupit od smlouvy....:)


    • Anonymní uživatel

      21. října 2011 - Anonymní uživatel

      Nejsem sice právník, ale při zatajení stavu výrobku či důležité informace se lhůta prodlužuje o 3 měsíce, pro příště bych doporučil vybírat osvědčené autobaterie od prodejců, kterým baterie neleží skladem a od toho je tu Heureka, kde se dozvíte, s jakým obchodem je nejvíce lidí spokojeno.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.