Poradna Varta Blue Dynamic 12V 44Ah 440A 544 402 044

Autor: | Vloženo: 04.09.2014 000 01:26 | Témata: Poradna Varta Blue Dynamic 12V 44Ah 440A 544 402 044

Životnost bezůdržbové baterie.

Mám baterii již sedm let a stále slouží skvěle. Zajímalo by mne, zda může i bezůdržbová baterie „odejít“ ze dne na den, jak se mi kdysi stalo u klasické údržbové baterie. Mám počítat s tím, že může odejít každým okamžikem a že nenastartuji, když to bude nejméně vhodné ? Díky za odpověď.

  • 4. září 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den, v základu je konstrukce údržbové i bezúdržbové baterie prakticky stejná. Z toho vyplývá, že cokoliv se může stát na údržbové baterii, může se stát i na bezúdržbové.

    Dnes je většina klasických startovacích baterií dodávána bezúdržbová, nákupu takové baterie bych se nebál, využijte komfortu, který nabízí bezúdržbová baterie a pokud se jí dostane odpovídající péče, očekával bych odchod bez příčiny ze dne na den jako málo pravděpodobný.

    S pozdravem Autodíly PEMA.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Jerry

      5. září 2014 - Jerry

      Kolik let tedy běžná bezůdržbová baterie průměrně vydrží ?


    • Autobaterie-PEMA.cz

      5. září 2014 - Oficiální zástupce obchodu Autobaterie-PEMA.cz

      Dobrý den, toto skutečně nelze říct.

      Navštěvují nás zákazníci, kteří jsou rozmrzelí, že baterie vydržela 3 roky a také tací, kteří mění baterii po sedmi osmi letech. A to opravdu velmi záleží na tom, jak baterii udržujete, jak ji provozujete, v jakých podmínkách, jak často startujete, jak dlouhé trasy jezdíte....

      To a mnohem více jsou proměnné, které ve výsledku určují životnost baterie. Proto si myslím, že seriózně nikdo nemůže tvrdit, že baterie má životnost například 5 let. Může vydržet podstatně více, ale také podstatně méně.

      S pozdravem Vladislav Müller, Autodíly PEMA.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.