Poradna Varta Silver Dynamic 12V 74Ah 750A 574 402 075

Autor: | Vloženo: 07.04.2013 000 21:45 | Témata: Poradna Varta Silver Dynamic 12V 74Ah 750A 574 402 075

C-max 1:6tdci která je vhodnější Varta silver 74Ah nebo Exide premiun 72Ah

  • 8. dubna 2013 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,
    záleží na tom, jestli máte C-max nebo Focus C-max - nejlépe je znát také rok výroby a výkon motoru - podle toho mohu Váš vůz identifikovat a doporučit Vám nejvhodnější autobaterie.

    Nicméně pokud vybíráte mezi vysocevýkonnými bateriemi Varta a Exide, je to skoro totéž - spolehlivost je takřka stejná, kapacita a další parametry také. Na Vašem místě bych šel do té Varty - má něco málo vyšší kapacitu a pravděpodobně ji pořídíte laciněji.

    Zdeněk Kopš, Autodíly online
    http://www.autodily-online.cz/
    GSM: +420 722 534 802

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Honza

      8. dubna 2013 - Honza

      Mám Ford C-max 2007 1.6 Tdci 66 kw.Parkuji na venku a start už je slabší. Baterku mám ve vozidle ještě originál 60A.Děkuji za odpověd.


    • Autodíly online

      8. dubna 2013 - Oficiální zástupce obchodu Autodíly online

      5 let stará baterie - je normální, že odchází. Pokud nemáte vyhřívaná sedadla, velký zesilovač se subwooferem, nebo podobně elektricky náročnou vychytávku, klidně Vám bude stačit Varta Blue Dynamic 572 409 068 (72Ah, 680A): http://a-on.cz/-aGZA (2118 Kč)

      Ušetříte a nemusíte mít strach - baterii koupíte, dáte do vozu a opět nějakých 4-8 let se o to nebudete muset vůbec starat - baterie se po završení své životnosti ozve sama.

      Tato varianta je obzvláště vhodná, pokud s vozem jezdíte především ve městě. Vysocevýkonné baterie (Varta Silver Dynamic, Exide Premium, atp.) nejsou při krátkých trasách dostatečně dobíjené a potřebují občasně dobít ručně.

      Nicméně slabé studené starty u naftových Fordů nejsou žádnou vyjímkou - sám mám Focuse 1.8 tdci, vím o tom své. Autobaterie s velkým startovacím proudem vyřeší mnohé, nicméně neublíží nechat si zkontrolovat žhavící svíčky, případně koupit nové. Další možností je lít do paliva aditiva, na zimu doporučuji toto: http://a-on.cz/-dI?C
      Na zbytek sezóny toto: http://a-on.cz/-dI?D - doopravdy perfektní věc, sníží spotřebu, zlepší akceleraci a rychlost odezvy plynového pedálu.

      Pokud nepomůže nic ze zmiňovaného, poslední možností je nový startér nebo vyčistění vstřikovačů: http://a-on.cz/-dI?B ...osobně si ale myslím, že toto jsou už velmi krajní řešení pro 5 let starý vůz.


    • Honza

      8. dubna 2013 - Honza

      Děkuji za odpověd, v autě mám vše v pořádku,nové žhaviče,i aditivo dávám .Ale při zapnutém klíčku se mi automaticky rozsvítí světla a ještě když je chladno tak se automaticky zapne vyhřívání oken a zrcátek. Vše je nastaveno automaticky od výrobce.Jěště k tomu jezdím jen po městě takže baterii sám dobíjím tak 3x ročně.


    • Autodíly online

      8. dubna 2013 - Oficiální zástupce obchodu Autodíly online

      V takovém případě tedy zvolte vysocevýkonnou baterii Varta Silver Dynamic 574 402 075 (74Ah 750A): http://a-on.cz/-aGQv (2345 Kč)

      Pokud nechcete krátit její životnost nebo spolehlivost, nenechávejte ji vybít úplně - to dnešní bateriím velmi škodí. Doporučuji zkrátit četnost ručního dobíjení, například 4-5x do roka. Autobaterie sice přežijí úplné vybití, ale jejich životnost a kapacita se tím výrazně krátí.

      Pokud chcete řešit automatické osvětlení, můžete to zkusit na oficiálním servisu - prostým přehráním softwaru řídící jednotky se dá nahrát jiné nastavení - například rozsvícení světel až po nastartování nebo jejich manuální zapínání.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.